LeasePlan Direct Partner

Naar LeasePlan

LeasePlan

Besluit AFM

De Autoriteit Financi�le Markten (AFM) houdt toezicht op de financi�le markten en bepaalt de kaders voor de markt. Zo ziet zij er bijvoorbeeld op toe dat bemiddelaars in verzekeringen een vergunning hebben op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Tot nu toe rekent de AFM aanbieders die standaard leaseovereenkomsten inclusief autoverzekering aanbieden, niet tot de categorie 'bemiddelaars'. Dat gaat misschien binnenkort veranderen. Wat betekent dat er straks een vergunningsplicht geldt voor de bemiddeling in aanvullende verzekeringen, ook als deze deel uitmaken van een raamovereenkomst.

Vergunning verplicht, wat betekent dat voor u?

LeasePlan is wettelijk verplicht zich te houden aan de regels van de AFM. Als straks de nieuwe regels worden ingevoerd, betekent dat niet alleen wij maar ook u alleen met een Wft vergunning aanvullende verzekeringen kan verkopen.

Goed om te weten:
LeasePlan onderzoekt de mogelijkheden om de Schadeverzekering Inzittenden (SVI) apart aan te bieden. Zo heeft u de keus om de aanvullende verzekering achterwege te laten, waarmee u zonder vergunning een leasecontract kunt aanbieden. In de praktijk zien we dat veel klanten wel een SVI afsluiten. Daarom ons advies: zorg dat u alvast de juiste vergunning heeft.

Vergunning aanvragen, hoe werkt dat?

Heeft u al een vergunning, dan hoeft u verder niets te doen. Heeft u nog geen vergunning? Misschien handig dat u de Wft vergunning alvast aanvraagt. U bent dan alvast voorbereid! De aanvraag bestaat onder meer uit het behalen van diploma's:

  • Wft basis
  • Wft Schadeverzekeringen Particulier
  • Wft Schadeverzekering Zakelijk

Meer hierover vindt u op de websites van AFM en BOVAG.

 
 
 
 

Vragen?

Na de zomer 2019 weten we wat het besluit is van de AFM. We houden u intussen over nieuwe ontwikkelingen op de hoogte via onze nieuwsbrief. Heeft u nu al vragen over de Wft? Neem dan contact op met uw Accountmanager.

Telefoon: 036 - 527 28 30
servicedesk@leaseplandirectpartner.nl

visual
 
Cookie Settings